De Stratemakerstoren

Plan voor een duurzaam behoud en exploitatie van het rijksmonument

PROJECT

Plan voor een duurzaam behoud en exploitatie van het rijksmonument, de Stratemakerstoren te Nijmegen, in opdracht van de gemeente Nijmegen.

OPDRACHT

Uitgangspunt bij deze opdracht was dat de exploitatie zowel de jaarlijkse kosten voor de culturele activiteiten als de investerings-kosten voor het behoud van de toren zouden dekken. Projectburo Meeter was verantwoordelijk voor het binnen deze randvoorwaarden vanuit een strategische benadering ontwikkelen van de programmatische invulling bestaande uit culturele en aanvullende commerciële activiteiten, alsmede voor het vaststellen van de exploitatieraming en het jaarlijks resultaat.

SAMENWERKING

Van Kessel & Janssen BV, adviseurs en ingenieurs te Beuningen + Architectenbureau Paul de Ruiter bv